Trustpilot

 Diskreta paket

 Gratis frakt vid köp över 999kr

 Snabba leveranser

 Ordrar lagda innan kl 14 skickas samma dag

Torra Slemhinnor i Underlivet

Lider du av torra och sköra slemhinnor i underlivet?
Torra och sköra slemhinnor i ditt känsliga underliv kan bero på många saker. Klimakteriet, cell- och hormonförändringar, kemoterapi, infektioner etc. Här är våra fem bästsäljare som underlättar möjligheten att ha ett normalt sex- och samliv och bidrar till en mer skonsam och njutningsfull upplevelse på egen hand eller ihop med en partner.


Torra och sköra slemhinnor i underlivet är ett vanligt problem som drabbar många med vagina i olika åldrar. Det kan orsaka obehag, smärta och påverka ens livskvalitet. Detta tillstånd kan uppstå av olika anledningar och det är viktigt att förstå dess orsaker och hur det kan förebyggas.

Torra och sköra slemhinnor i underlivet kan uppstå av flera skäl, inklusive hormonella förändringar, såsom under klimakteriet eller vid amning, medicinska tillstånd såsom endometrios eller diabetes, användning av vissa mediciner såsom hormonella preventivmedel eller antihistaminer, liksom externa faktorer såsom överdriven tvättning med tvål eller användning av produkter som kan irritera slemhinnorna.

Symptom på torra och sköra slemhinnor kan inkludera kliande, brännande eller svidande känsla i underlivet, smärta vid samlag, blödning efter samlag, ökad sårbarhet för infektioner såsom urinvägsinfektioner eller svampinfektioner, samt allmän obehagskänsla i området.

För att förebygga torra och sköra slemhinnor i underlivet finns det flera åtgärder som kan vidtas:

Användning av fuktgivande krämer eller salvor: Det finns speciella produkter på marknaden som är utformade för att återfukta och skydda de känsliga slemhinnorna i underlivet. Dessa kan hjälpa till att lindra obehag och minska risken för skador.
Undvik överdriven tvättning: Att tvätta underlivet för ofta eller med starka tvålar kan ta bort de naturliga oljorna och torka ut slemhinnorna. Det allra bästa är att tvätta enbart med ljummet vatten men känner en behovet av det går det också bra att använda en mild tvål gjord för att använda intimt. De tär dock viktigt att tänka på att du inte tvättar inuti vaginan utan endast utanpå.
Användning av kondomer: Om du är sexuellt aktiv och inte är i en monogam relation kan användning av kondom minska risken för att överförbara infektioner som kan irritera slemhinnorna.
Använd glidmedel: Att använda glidmedel, fördelaktigen ett silikonbaserat så länge du inte är allergisk mot detta, skyddar slemhinnorna och underlättar vid samlag eller penetration med en leksak.
Drick tillräckligt med vatten: Att vara ordentligt hydrerad är viktigt för att bibehålla god hälsa i slemhinnorna och i huden generellt.
Balansera dina hormoner: Om torra slemhinnor är ett resultat av hormonella förändringar kan en läkare föreslå hormonersättningsterapi eller andra behandlingar för att återställa balansen.
Undvik cigarettrökning och alkohol: Både cigarettrökning och överdriven alkoholkonsumtion kan påverka slemhinnornas hälsa negativt.

Om du upplever symtom på torra och sköra slemhinnor i underlivet är det viktigt att först och främst prata med din läkare. De kan ge råd om lämpliga behandlingar och hjälpa till att identifiera eventuella underliggande orsaker till ditt tillstånd. Att ta hand om slemhinnorna i underlivet är viktigt för ens välbefinnande och kan bidra till att förhindra obehag och komplikationer på lång sikt.

Är det något du saknar i kategorin? Hör av dig! Vi har alltid möjlighet att göra specialbeställningar för mer nischade och specifika produkter. Enklast är det att kontakta oss här eller maila oss direkt på info@morethanlove.se med vad du letar efter så hjälper vi dig mer än gärna vidare där.

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen