Trustpilot

 Diskreta paket

 Gratis frakt vid köp över 999kr

 Snabba leveranser

 Ordrar lagda innan kl 14 skickas samma dag

Fakta om hur det var att ha sex på 1800-talet

Idag har vi hittat några ganska konstiga Fakta om hur det var att ha sex på 1800-talet. Tur att synen på sex har utvecklats rejält!

1. Det fanns manliga anti-onani-redskap

Vilket bestod av en ring som ser ut som en björnsax egentligen, som mannen skulle trä på sin penis för att avhålla sig från att onanera, då den på en gång fick en stående kuk att lugna sig.

2. Om en man blev för sugen, så skulle en kvinna få honom att sluta.

Även om en kvinna alltid skulle “ställa upp” för sin man så var hon också tvungen att lära sig hur hon fick honom att lugna ner sig vid opassande tillfällen. Hon skulle till exempel vända bort kinden om han försökte kyssa henne, eller skynda till toaletten om det blev för jobbigt.

3. Det fanns en maskot för avhållsamhet

På 1800-talet så var det inte så populärt att sexa omkring och för att verkligen sprida budskapet om avhållsamhet vidare så skapades en karaktär som hette Mrs Grundy.

Det hela började som en teaterpjäs där kvinnan berättade om hur hemskt det var att utföra sexuella akter, men blev sedan en ikon som användes för att få människor att ligga mindre.

4. Att onanera kunde göra en människa mentalsjuk

Människor på 1800-talet var övertygade om att onani gjorde folk galna och sjuka och ofta antog läkare att någon som fått en konstig sjukdom – hade onanerat för mycket.

5. En snabbis två gånger i veckan var tillräckligt med sex

I boken “Sex Tips For Husbands and Wives” från 1894 så beskriver författaren hur ett par ska bete sig när det kommer till sex. Där står bland annat att sex mer än två gånger per vecka kan leda till sjukdomar och illamående.

6. En man fick ligga hur mycket han ville

Under den senare tiden av 1800-talet så ansågs mannen vara en extremt sexuell varelse och han hade därför rätt att ligga med hur många kvinnor han ville, medan kvinnorna fortfarande skulle hålla sig lugna på den fronten.

7. Om man dansade efter sex så blev man inte gravid

Det var i alla fall vad man trodde under större delen av 1800-talet och använde därför detta som ett preventivmedel.

8. Barn som föds utanför ett äktenskap kommer det gå illa för

Vilket tyvärr gjorde att många ogifta kvinnor som födde barn lämnade bort de stackars ungarna, av rädsla för vad som skulle hända dem.

9. Om man kände sig kåt för ofta så skulle man sluta med senap

För senap ansågs vara en triggande faktor för att bli lite extra sugen. Något att prova?

10. Det fanns två typer av kvinnor – de avhållsamma och de sexuellt befriade

Medan alla män ansågs vara sexgalna hingstar så kunde kvinnan bara vara på två olika sätt.

11. Föräldrar uppmanades att lära sina barn om sina kön

Så tjejerna inte skulle bli förskräckta när de fick mens första gången. Killarna fick bara lära sig om sitt eget kön dock, så när de väl skulle ha sex med en kvinna så visste de inte alls hur hon fungerade.

12. Homosexualitet var olagligt

Även fast det inte fanns något egentligt straff för de som var homosexuella, så ansågs det som en kriminell handling och behandlades därefter.

13. Om mannen och kvinnan inte kom samtidigt så var sexet värdelöst

Både kvinnan och mannen skulle få orgasm för att det skulle räknas som ett riktigt samlag. Så vi kanske har lite att lära oss här om vad som är “bra sex”.

0 kommentarer

Ingen har kommenterat detta inlägg ännu. Bli den första att kommentera!

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen