Trustpilot

 Diskreta paket

 Gratis frakt vid köp över 999kr

 Snabba leveranser

 Ordrar lagda innan kl 14 skickas samma dag

Fråga Åsa – AFE-zonen

Hej Åsa!

Jag är en tjej som har hört talas om att förutom G-punkten så finns det även ett till ställe i slidan där man lätt kan stimuleras för att få orgasm som heter AFE-zonen, vad är skillnaden på AFE-zonen och G-punkten?

 

Hej! G-punkten sitter en aning längre ner än AFE-zonen och är uppkallad efter den tysk-amerikanska gynekologen Gräfenberg. Det är ett känsligt område som sitter i en muskel cirka 3-6 cm upp i slidan, på framväggen av slidan ganska nära urinröret. Vissa som stimulerar G-punkten har du lättare för att få orgasm, eftersom det är en såpass känslig punkt. När du blivit upphetsad så svullnar muskeln upp eftersom det sitter en del svällkroppar och nervtrådar på området, vilket gör att det blir lättare att både hitta och stimulera punkten.

AFE-zonen däremot brukar man säga är större än G-punkten och har därför blivit kallad för zon istället för bara en “punkt”. Det är dock färre nervtrådar men de är mer utspridda vilket då gör att det blir ett större område. AFE är en förkortning på Anterior Fornix Erogenous, och är ett område som sitter ovanför G-punkten även den på främre slidväggen, men såpass långt upp att den sitter framför livmodertappen. Lättaste sättet att hitta den är då att använda en längre böjd stav eller låta din partner fingra lite mellan livmodertappen och magen tills man känner av att man närmar sig det känsliga området. Det är oftast svårare att hitta AFE-zonen eftersom den är såpass långt upp och inte lika lätt att nå som G-punkten, därför blir automatiskt G-punkten ett mer omtalat område. Masserar man AFE-zonen kan man även ha lättare för att få flera orgasmer efter varandra och då även vattenfallsorgasmer, även kallade fontänorgasmer.  Eftersom vi alla är olika kan vissa ha lättare för att hitta zonen än andra, precis som med G-punkten. Med hjälp vid stimulans av AFE-zonen upplever vissa en mer intensiva och starkare orgasmer och produktionen av slidsekret blir också väldigt hög, vilket då gör vaginan våtare. Det är när man släpper spänningarna och låter orgasmen komma, ihop med den ökade lubrikationen som kan efterlikna en ”sprutning” då det blir så mycket vätska av stimulansen.

0 kommentarer

Ingen har kommenterat detta inlägg ännu. Bli den första att kommentera!

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen