Trustpilot

 Diskreta paket

 Gratis frakt vid köp över 999kr

 Snabba leveranser

 Ordrar lagda innan kl 14 skickas samma dag

Fråga Åsa: Allergisk mot sperma?

Vi har fått in och sett några frågor om man kan vara allergisk mot sperma. Vi har svarat på en liknande fråga förut, men då det kommit in igen så är det värt att ta upp. Så i detta inlägg svarar vi på en tjej fråga. Samt  att vi skriver lite mer runt omkring just detta – kan man vara allergisk mot sperma?

 

“Jag funderar på om något är fel på mig. Varje gång jag och killen haft sex och han kommer i mig så får jag en svidande känsla där nere. De riktigt bränner och jag får så ont. Är jag allergisk mot hans sperma? Samma om han kommer på mig så får jag röda utslag men dom försvinner efter en stund. // Orolig tjej”

 

Man kan vara allergisk mot sperma men det är ytterst ovanligt. Om man är allergisk, så är det mot det äggviteämnet som finns i sperman. Det är inte själva spermierna man är allergisk mot, utan mot sädesvätskan.

Men eftersom det är så ovanligt så är den vanligaste orsaken till besvären med svidande känsla inte en allergi. Utan kan bero på en irritation av slemhinnorna som uppstår när det blir friktion som förekommer vid penetrering. Denna friktion kan uppstå om man har samlag utan lust, då fukten från slidan uteblir. Men även för långa eller för hårdhänta samlag kan ge dessa besvär.

För att ta reda på om man verkligen är allergisk mot sperman så kan man använda kondom genom hela samlaget. Uppstår inte symptomen så är det förmodligen sperman som är problemet. Men om du fortfarande känner av symptomen trots användning av kondom, så är det förmodligen torra slemhinnor som du lider av.

Om du har torra slemhinnor så rekommenderar vi att du testar några av våra glidmedel. Antingen Pjur – Repair Glide eller Viamax – Organic Glide. Det är glidmedel som funkar både att ha under samlag, eller att bara använda som en lotion i underlivet. Så hjälper de att återfukta dina torra slemhinnor. Men att använda vanligt silikonglidmedel kan också funka, då det ligger kvar som en hinna under samlag och förhindrar att det blir friktion vid penetrering.

Om du är allergisk mot sperman, så kan man behandla spermaallergin genom att man tillföra små mängder utspädd sperma med täta intervaller. Genom detta så vänjer du immunsystemet. Detta börs inte göra på egen hand, utan kontakta en allergimottagning för att få den hjälp som du behöver. Då får du en säker diagnos och kan få all hjälp du behöver samt lite tips och tricks. För vissa räcker det att de tar en allergitablett före samlaget, men det vanligaste är att man använder sig av kondom. Det bästa sättet för att undvika dina besvär är att förhindra att du får kontakt med sperman, i detta fall med en kondom. Men om du har störa besvär så uppmanar vi dig att ta kontakt med en läkare, för att få en särskild behandling, som den vid nämnda tidigare till exempel.

 

0 kommentarer

Ingen har kommenterat detta inlägg ännu. Bli den första att kommentera!

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen