Trustpilot

 Diskreta paket

 Gratis frakt vid köp över 999kr

 Snabba leveranser

 Ordrar lagda innan kl 14 skickas samma dag

Fråga Åsa – Analsex?

Hej Åsa! Jag är en tjej på 22-år som alltid har varit nyfiken på det här med analsex. Jag och min pojkvän har varit tillsammans i 2 år men aldrig riktigt vågat prova analsex men så tog jag mod till mig och frågade honom för några veckor sedan om han ville testa. Min fråga är nu: finns det något speciellt som vi ska tänka på? Behöver man något specifikt glidmedel tillexempel? Vad är bra för två nybörjare som oss?

Hej! Vad härligt att höra att du tog mod till dig och frågade din partner om något som du har velat testa länge. Analsex kan innebära så mycket både för honom och henne. Exempelvis behöver inte analsex innebära penetrerande sex utan kan också bara handla om smek och beröring kring anus. Många män gillar även att få sin prostata stimulerad via analsex, denna prostata liknar den kvinnliga G-punkten och stimulering av denna punkt kan leda till en speciell prostataorgasm. Kvinnor har ingen liknande punkt just i analen men många kan ändå uppleva intensivare orgasmer genom analsex då till exempel bäckenbottenmuskulaturen spänns vid stimulering av anus vilket leder till en mer passionerad känsla.

Det finns en del saker som man bör tänka på innan man ägnar sig åt anallekar. Glidmedel är otroligt viktigt då analen har inte samma funktion som en slida har. När en kvinna blir upphetsad blir slidan både fuktigt och tänjbar, denna funktion har inte analen så därför är det viktigt att använda rikligt med glidmedel för att kunna ha penetrerande sex. Glidmedel är även viktigt för att förebygga friktionsskador som också kan uppstå. Jojobaolja är en populär olja som finns i de analglidmedel som vi säljer här på More Than Love. Denna typ av olja har en avslappnande effekt som gör att ringmuskeln i analen slappnar av men samtidigt inte bedövar musklerna. Man bör aldrig använda någons slags bedövning kring analen då detta kan leda till att man inte känner om man skulle få ont, vilket kan leda till permanenta skador i anus.

Analsamlag kräver förberedelser, som sagt är ringmuskeln analens slutmuskel och denna är mindre elastisk och det krävs därför att man tänjer denna muskel för att kunna ha penetrerande sex. Tillexempel kan man under förspelet använda sig av ett finger eller en mindre analplugg för att tänja på ringmuskeln sakta och försiktigt.  Analsex ska aldrig göra ont, skulle det göra minsta ont är det viktigt att man säger detta till sin partner och avbryter samlaget direkt. Det är också viktigt att tänka på att inte ha penetrerande sex först i analen och sedan i slidan då bakterier som befunnits sig i analen kan orsaka infektioner i slidan. Använder man däremot kondom i analen och sedan tar av den inför vaginalt sex så är det inga problem.

Så vad ni behöver komma ihåg är alltså detta:

1. Var alltid varsamma och försiktiga vid analsex.

2. Använd rikligt med glidmedel, gärna silikonbaserat då silikonet lägger sig som en hinna och ej torkar ut under samlaget. Jojobaolja är också en viktigt olja då denna hjälper till att få ringmuskeln att slappna av.

3. Börja alltid med att tänja med fingrarna försiktigt först eller med en mindre analsexleksak så som en buttplug, analkulor eller liknande. 

4. Ha aldrig vaginalt samlag direkt efter analt, då bakterierna kan orsaka problem i slidan. Använd kondom eller tvätta noga först.

För mer information och inspiration rekommenderar vi dessutom boken Våga… Analsex som är perfekt för nybörjare.

Lycka till!

1 kommentar

MK3 år sedan
Ett litet men viktigt tillägg är att ni tjejer aldrig ska ge med er om ni inte vill vara med om detta. Ja, reglerna finns där redan innan när det handlar om samtycke, men i "stridens hetta" där samtycke redan finns, så är analsex fortfarande något ni ska styra över. Det ingår inte i ordinarie överenskommelse. Så tänk på det🙏 Vi män bestämmer inte över vad ni ska göra för att vi ska njuta👍
Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen