Trustpilot

 Diskreta paket

 Gratis frakt vid köp över 999kr

 Snabba leveranser

 Ordrar lagda innan kl 14 skickas samma dag

Fråga Åsa – Kan man bli gravid av killens försats?

Hejsan Åsa. Jag och min pojkvän har ibland i stundens hetta slarvat med att använda kondom och istället för att komma i mig så har han dragit sig ur precis innan. Jag har hört att man kan bli gravid även av försatsen men jag undrar om det bara är en myt? Tack på förhand!

Hej!

Det är inte omöjligt att bli gravid av försatsen men det är heller inte jättevanligt och beror ofta på situationen och personen. Försatsen är den som kommer när penisen får erektion, den rensar ur insidan av urinröret och gör det mindre surt för att ge sperman en bättre chans att överleva resan genom urinröret in i vaginan.

Ett scenario där försatsen skulle kunna innehålla sperma är ifall det är levande spermier kvar i urinröret (för att personen fått utlösning nyligen). Försatsen kan liksom “plocka upp” den överblivna sperman på vägen ut ur penisen. Om man kissar efter utlösning tar man däremot automatiskt död på en överblivna sperman.

Låt oss säga att din pojkvän får en utlösning runt nio på kvällen och så går han inte och kissar efteråt. Om ni då bestämmer er för att ha sex utan kondom en timme senare vid tio så kan hans försats innehålla levande spermier från hans tidigare utlösning. Är det tillräckligt många spermier för att kunna göra dig gravid? Möjligtvis men det är högst osannolikt.

Enligt nya studier kring ämnet har man kommit fram till att vissa alltid har spermier i deras försats och vissa har aldrig det. Det beror helt  och hållet på hur den personens kropp fungerar. Det är omöjligt att veta (förutsatt att man inte tar reda på det via ett labb såklart) om en persons försats innehåller spermier eller inte. Vad man däremot vet säkert är att försatsen kan överföra könssjukdomar så om du ligger med någon du inte varit med innan, glöm inte kondomen!

0 kommentarer

Ingen har kommenterat detta inlägg ännu. Bli den första att kommentera!

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen