Trustpilot

 Diskreta paket

 Gratis frakt vid köp över 999kr

 Snabba leveranser

 Ordrar lagda innan kl 14 skickas samma dag

Veckans produkt – Menskopp

Den genomsnittliga snippbäraren har mens i cirka 37 år och under dessa 37 år är bindor och tamponger ett nödvändigt ont – och kostnaden för det likaså. Vad kostar då allt detta på 37 år kan man undra? För dig som bara använder tamponger hamnar kostnaden på runt 16.000kr, använder du bara bindor får du punga ut så mycket som 22.000kr men för dig som använder både och hamnar kostnaden på hela 38.000kr. Det är alltså nästan 40.000kr du måste betala för att du råkar vara född med en livmoder – och då räknar vi inte ens med kostnaden för värktabletter, vad du förlorar på eventuella sjukdagar från jobbet eller läkarbesök för dig som har extra komplikationer eller svårigheter på grund av mensen. Orättvist? Ja det är bara förnamnet.

 

Vad kan man då göra för att underlätta kostnaden lite för alla snippbärare innan regeringen inser att mensskydd borde vara gratis? Ja då köper man en menskopp. Vad är då en menskopp kanske du undrar? Ja namnet i sig säger väl det mesta – det är en liten behållare i silikon du för in i slidan som fylls upp med blod och som stoppar det från att rinna ut. Du kan använda den i upp till 12 timmar och den funkar lika bra till vardags som när du sover, när du simmar eller utför någon annan fysiskt ansträngande aktivitet. När det är dags att tömma den tar du bara ut den, tömmer den i toaletten, sköljer av den med ljummet vatten och för in den igen. När mensen är slut steriliserar du den enkelt i kokande vatten i cirka 5-7 minuter (detta bör göras även innan du för in den första gången under varje menscykel). Menskoppen är snäll mot underlivet, snäll mot miljön och extremt snäll mot plånboken. Om vi återgår till de här 37 åren med mens vi pratade om innan så kostar det knappt 2000kr om du använder en menskopp istället för andra mensskydd. Även om menskoppen är dyrare att köpa än andra mensskydd så tjänar du snabbt ihop den summan tack vare att menskoppen har en livslängd på cirka 6 år. Snacka om en bra deal!

Nyfiken på att skaffa en menskopp? Vi på More Than Love kan erbjuda menskoppar i två olika storlekar från märkena Belladot och Femintimate

0 kommentarer

Ingen har kommenterat detta inlägg ännu. Bli den första att kommentera!

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen