Trustpilot

 Diskreta paket

 Gratis frakt vid köp över 999kr

 Snabba leveranser

 Ordrar lagda innan kl 14 skickas samma dag

Fråga Åsa – Röda prickar i bikinilinjen

Hej Åsa!

Den värsta tiden på året närmar sig, sommaren, och jag behöver verkligen hjälp!

Jag rakar nästan aldrig ”musen” längre för jag får sådana problem med röda prickar. Men nu kommer ju snart sommaren och jag vill verkligen inte gå runt med en buske där nere. Känns som jag har testat allt. Har du något bra tips?

Tack på förhand.

Hej!

Du ska veta att du är absolut inte ensam om detta. Nu vet jag ju inte hur du vanligtvis gör när du rakar dig men jag har ett par tips.

Det man gör när man rakar sig är att man rakar upp så det blir små sår, vilket kan ge upphov till att den naturliga skyddsbarriären skadas och gör att huden blir torr eftersom den förlorar fukt. I dessa små sår hamnar bakterier och det är bakterierna som är en orsak till de röda prickarna.

Någonting många inte tänker på är att när man rakar sig bildas det bakterier på rakhyveln, man sköljer av den och lägger tillbaka den på sin plats, i badrummet. Eftersom det oftast är väldigt fuktigt i badrum trivs bakterierna väldigt bra när de förökar sig där på rakhyveln. Så man bör alltid börja med att göra rent sin rakhyvel med en bakteriedödande gel efter man rakat sig, gärna innan också. Där brukar vi rekommendera Catchlife – Hygiene, så kan man göra rent sina sexleksaker också om man har några.

Varmt vatten och ånga hjälper huden att behålla sin mjukhet och också öppna upp porerna, så duscha gärna av dig i varmt vatten innan eller låt varmvattnet stå på en stund så ånga bildas och skölj dig sedan med ljummet vatten. Ta en mild skrubbkräm eller en skrubbhandske för att skrubba bort döda hudceller och hjälpa till att få inåtväxta hårstrån att resa sig, man ska tänka på att man inte behöver trycka hårt när man skrubbar  utan var varsam.

Att använda tvål som rakgel är inte att rekommendera då tvål ofta har en uttorkande effekt och istället skapar irritation. Man ska sedan applicera en rakgel och låta den verka en stund, Wet – Total body shave är en rakgel som innehåller jojoba och aloe vera, för att lämna huden mjuk och återfuktad efter rakning.

Man bör raka medhårs med korta och bestämda drag och skölja av rakhyveln med varmt vatten mellan varje drag, för bästa resultat. Drar man långa drag, har man massa hår i hyveln  vilket gör att man börjar trycka hårdare med rakhyveln och irriterar huden i onödan. Rakar man mothårs ökar risken för rakfinnar och inåtväxta hårstrån.

Efter man rakat sig sköljer man av resterna av rakgelen och hår med ljummet vatten. Därefter torkar man sig och applicerar Catchlife – Bikini line, som är en räddare i nöden för många! Catchlife – Bikini line innehåller alkohol för att gå ner i porerna och döda bakterierna, som orsakar de röda prickarna, detta kan svida till lite grand men går snabbt över då den också innehåller aktivt havre. Det aktiva havret motverkar klåda, lugnar huden och täpper igen porerna igen, på detta sett hjälper Catchlife bikini line till att läka skadade hårsäckar..

0 kommentarer

Ingen har kommenterat detta inlägg ännu. Bli den första att kommentera!

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen