Trustpilot

 Diskreta paket

 Gratis frakt vid köp över 999kr

 Snabba leveranser

 Ordrar lagda innan kl 14 skickas samma dag

30 värdelösa sextips du borde radera från ditt minne 🚫

Genom åren har vi nog fått höra det mesta från kompisar och bekanta eller i en tidning eller på nätet när det kommer till sex och hur man ska prestera bättre i sängen eller göra något extra som kommer ”göra succé”. Vissa tips är säkert användbara och har hjälpt många – dessa är dock raka motsatsen. Nedan kommer vi lista 30 av de allra uslaste tips och tricks som vi kunnat hitta:

1. Bit i klittan

Nej, nej, nej! Visst, gillar man lite BDSM-smärta så är nafsande säkert att föredra men i de allra flesta fall – NEJ.

2. Vissa vaginor går horisontalt

Den här myten gissar vi har uppkommit från någon film eller liknande där vissa kvinnor tydligen har vaginor som går horisontalt och att slidmynningen då skulle sitta till höger eller vänster nära ljumsken? Det känns som att detta är överflödigt att ens behöva tala om men detta stämmer alltså inte.

3. Onanera med en isglass

Tanken är att du ska tillfredsställa dig själv och sedan kan en partner gå ner på dig och/eller så har ni sex. Detta är en jättedålig idé av två anledningar; först och främst så kommer sockret i glassen att garantera dig en svampinfektion och för det andra så är den sortens kyla inte bra för dina känsliga slemhinnor. Det finns många andra, mer säkra alternativ att vända sig till om man vill prova på att tillföra ett kylande element till sina intima lekar.

4. Kissa inuti henne

Tro det eller ej men det finns de som tror att om man kissar inuti vaginan så kommer ”kemikalierna” i kisset att döda spermierna... *suck*

5. Dra ut analkulorna hårt och fort

Du behöver såklart inte dra ut analkulorna superlångsamt men om du tror att du ska ta i som när du startar en gräsklippare, då gör du definitivt inte rätt.

6. Varmt vatten dödar spermier

Här är ännu en myt om hur man ska kunna ha oskyddat sex utan att behöva använda preventivmedel. Man ska alltså doppa testiklarna i väldigt varmt vatten för att ”döda spermierna”. Förutom att detta är uppenbart felaktigt så kan vi inte hjälpa att undra om människorna som kommer på dessa lögner för att slippa använda preventivmedel inte oroar sig för könssjukdomar?

7. Kör ”pull out”- metoden, men bara delvis

Detta är tydligen något som sagts i flera generationer, att man ska dra ut penisen halvvägs när man får orgasm för då ”når inte spermierna ägget”. Ja har man aldrig hört talas om försatsen eller förstår hur spermier rör sig så känns det säkert som en rimlig metod. Den fungerar dock inte.

8. Använd läsk där nere

Nej, nej, NEJ. Som nämnt innan så är socker i vaginan en garanterad genväg till svampinfektion. Om man inte tycker om smaken av någons kön (vilket är helt okej) så kan man använda en slicklapp eller smaksatt glidmedel som är säkert att ha inuti och runt dina privata delar.

9. Var inte den som initierar sex

Enligt någon uråldrig ”regel” så ska kvinnor inte vara de som tar initiativet till att ha sex. Helt befängt, om du frågar oss.

10. Tänder + penis = njutning

Precis som med det där med att bita i någons klitoris så är det inget man ska anta att alla med penis gillar. Självklart finns det de som njuter av såkallad ”cock and ball torture” där man är mer hårdhänt med penis och testiklar men sålänge din partner inte talar om att detta är vad som önskas så bör tänderna inte vara inkluderade alls under oralsex.

11. Kom samtidigt

Jättetrevligt om detta går att uppnå men tydligen tror vissa att om man kommer samtidigt som sin partner så kan man inte bli gravid. Intressant koncept men detta är såklart bara struntprat.

12. Mintigt och fräscht

Det är sant att pepparmint ger en kylande och pirrig känsla när den kommer i kontakt med huden och framförallt kön och bröstvårtor, men vissa struntar helt i att använda säkra produkter innehållande pepparmint och använder t.ex tandkräm med pepparmintsmak istället. Detta är INTE att rekommendera (du kan läsa mer specifikt om varför i ett tidigare blogginlägg >här<). Om man vill känna den lätt kylande och pirriga känslan som pepparmint ger en finns det såväl oljor som glidmedel med kroppssäkra ingredienser som ger denna effekt.

13. Överraska med ett finger

Att föra in ett finger under oralsex eller samlag kan vara njutningsfullt för många, speciellt om man kommer åt P-punkten (även känd som prostatan) men det är inget som bör göras utan att din partner först har gett sitt medgivande. Så det där med att överraska med ett finger är inte att rekommendera. Ska du föra in ett finger är det dessutom bra om du vet vad du gör, så är det första gången bör det inte ske spontant och utan förvarning – för bådas skull.

14. Stå upp så blir du inte gravid

Enligt en myt gällande sexpositioner så kan man tydligen inte bli gravid om man står upp under klimax. Ledsen men tyngdkraften har tyvärr inget med befruktning att göra.

15. Den sexuella kemin spelar ingen roll

För vissa spelar den sexuella kemin ingen roll och många är nog okej med eller tänker inte så mycket på det, men om du verkligen tänker efter – hur hade du velat ha det? Halvdant, oengagerat sex som känns mer som en syssla eller passionerat sex med någon där ni knappt kan få nog av varandra? Det tål att funderas på.

16. Doppa penisen i nutella

Det här med matsex är något som dyker upp titt som tätt och som går att göras på ett säkert sätt, som vi nämnt flera gånger innan redan så hör dock produkter innehållande socker inte hemma i eller runt könsorgan. Att doppa penisen i Nutella och slicka eller suga av kanske känns som en sexig och rolig grej att göra men vi rekommenderar det inte. Vill man att könet ska smaka choklad finns det ätbar kroppsmålning och glidmedel med samma smak som är bättre att använda.

17. Gör tusen nålar på hans penis

Minns ni tusen nålar? När man satte båda händerna på någons underarm och vred dem åt olika håll? Det är nog ett extremt litet antal människor som inte har hemska minnen från att bli utsatt för detta – ännu färre lär uppskatta att man gör det på deras penis.

18. Släck lampan

Kanske vill du ha lampan släckt för att det känns mer bekvämt? Då behöver du fråga dig själv varför det känns mer bekvämt med lampan släckt. När man har sex ska man kunna ge sig hän ordentligt, inte oroa sig för hur ens kropp ser ut eller att man ständigt ska ha ett sexigt ansiktsuttryck. Så tänd lampan och fokusera på att njuta, resten är överflödigt.

19. Ha sex utomhus

Nu menar vi inte att utomhussex skulle vara enkom negativt, det går självklart att hitta platser och tillfällen där en snabbis i säkert avstånd från nyfikna blickar kan vara en härlig upplevelse. Det är dock mer som spelar in än att bara ge sig ut och göka. Har man sex i stekhet sol kan man riskera en otäck bränna och vätskebrist, närmare kvällen utsätter man sin nakna kropp för knott och myggor, för att inte tala om alla andra eventuella kryp man kan råka rulla runt på i gräset. Så innan du har sex utomhus – planera var och när ni ska ha det och framförallt; utsätt inte andra människor för er älskog. Det är inte bara respektlöst utan dessutom olagligt.

20. Smycka ditt kön

För några år sedan fanns det en märklig trend där man rakade och sedan smyckade sitt kön med strass-stenar i olika former, så som stjärnor och hjärtan. Det kanske ser fint ut men det är allt annat än funktionellt och ramlar de av kan de fastna under förhuden, skava eller åka in i slidan och sedan vara en mardröm att få ut. Nej, detta är verkligen inget att rekommendera.

21. Mjölka honom som en ko

Det här med att vara aggressiv mot en penis förstår vi inte riktigt varför folk envisas med att tipsa om. Precis som med allt annat gällande sex så handlar det om medgivande, kommunikation och att tyda varandras kroppsspråk. Starta inte med att dra i penisen för allt vad du är värd, chansen att detta kommer uppskattas är väldigt liten.

22. Gör en macka till honom efteråt

Vänta lite, detta är väl ändå inte 1940-talet? Den tidning som publicerade detta ”tips” fick faktiskt skriva en offentlig ursäkt efter att de rört upp många upprörda känslor, med all rätt. Frågar ni oss tycker vi att man kan äta mackor tillsammans istället, eller kanske varsin hamburgare, om man nu föredrar det.

23. Insinuera på sex så ofta du kan

Det här med att ständigt göra en situation sexuell känns inte som en vinnande strategi. Snuskprat och små hintar vid rätt tid och plats är suveränt men att gå runt i mataffären och smeka meloner och bananer sensuellt och ha ögonkontakt med din partner medan folk runt omkring försöker handla är bara obehagligt.

24. Titta på skräckfilm

Titta på skräckfilm med din partner som ett sätt att ha det mysigt tillsammans? Utmärkt. Titta på skräckfilm medan man har samlag för att ”skriken ska dränka stönen”? Nja, ingen genialisk idé direkt.

25. Fortsätt även om det gör ont

Det här tipset är nog vanligast när det kommer till analsex för att det ”måste” göra lite ont i början. Nej, nej och åter nej. Sex ska ALDRIG göra ont, vare sig det är penetrativt eller ej. Vill man ha inslag av smärta under samlag så bör man utbilda sig först inom t.ex BDSM men att fortsätta när det gör ont på fel sätt är aldrig okej.

26. Få honom att nysa

Vi är inte helt säkra på hur detta rykte spred sig men någon fick den geniala idén att om man får killen att nysa precis innan orgasm så blir den mer intensiv. För det första; ska man ha en burk med peppar vid sängen jämt? För det andra; vill man verkligen få snor över hela sig under detta kritiska ögonblick? Och för det tredje; SÅ GÅR DET INTE TILL.

27. Ät ordentligt innan

Vi gissar att detta uppkommit som ett förslag för att få mer energi. Bör du äta nyttigt och se till att få i dig tillräckligt med vätska? Absolut. Bör du äta dig proppmätt precis innan samlag? Nja. Att tumla runt i sänghalmen på full mage riskerar att göra dig väldigt illamående.

28. Färga könshåret med vanlig hårfärg

Detta är ungefär lika befängt som att smycka ditt kön med strass. Använd INTE vanlig hårfärg på dina känsliga könsdelar. Om du nu verkligen känner ett behov av att ändra färgen på ditt könshår så finns det produkter ämnade för detta, de är dock främst framtagna i syfte att dölja gråa hår än att få ditt könshår att se ut som en regnbåge.

29. Använd dubbla kondomer

Det här är nog ett av de allra vanligaste tipsen som folk fått höra – att två kondomer är säkrare än en. Det är snarare totala motsatsen. Dubbla kondomer = dubbelt så stor chans att de går sönder då de ligger och skaver mot varandra. Om du vill hålla dig säker bör du hålla dig till en kondom i taget.

30. Skölj ur vaginan efter samlag

Det är en sak att vilja känna sig ren och fräsch efter samlag och ta en dusch, men förslaget att skölja ur vaginan med duschmunstycket eller använda en douche direkt efter samlag för att det skulle förhindra att man blir gravid är bara hittepå tyvärr.
 

Vare sig du har hört dessa "tips" förut eller inte så har de en gemensam nämnare - de fungerar inte. Behöver du tips och råd bör du vända dig till en säkrare källa än vad som påstås stämma av en kompis. Sök så mycket information du bara kan innan du ger dig på något nytt och se alltid till att vara källkritisk.

Glöm inte följa oss på sociala medier!

1 kommentar

MK3 år sedan
Jättekul läsning😀👌 Att folk faktiskt tror/har trott på sånt tram är ju otroligt🤣 Hade varit roligt att läsa mer om knäppidéer här😜
Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen