Trustpilot

 Diskreta paket

 Gratis frakt vid köp över 999kr

 Snabba leveranser

 Ordrar lagda innan kl 14 skickas samma dag

Stärk immunförsvaret - onanera mera! ✌️

Att onanera då och då är inget konstigt. Det är något vi alla gör, eller i alla fall har gjort under perioder i livet. Med andra ord är lite mys på egen hand inget att skämmas för – snarare tvärtom. Enligt forskning så visar det sig otroligt nog att de som onanerar ofta tenderar att ha ett starkare immunförsvar.
 

Orgasmen är ett vanligt, mänskligt fenomen som dessutom är oerhört njutbart. De fysiska och psykologiska fördelarna som onani medför har det forskats på under många år – och det är fascinerande saker som man kommit fram till.

Det som man bland annat vet är att dopamin (en viktig signalsubstans som frigörs vid sexuell njutning) får oss att känna upprymdhet, glädje och tillfredsställelse. Även oxytocin, som kallas ”kärlekshormonet”, sprids i kroppen när vi upplever en orgasm, skriver sajten BigThink.

Den här positiva mixen av substanser gör dock mer än att få oss på bättre humör, den kan också spela en avgörande roll vad gäller att minska stress och få oss mer avslappnade. Oxytocin motverkar hormonet kortisol som i sin tur gör oss mer stressade – och som ofta förkommer i höga volymer under perioder då vi upplever ångest eller panik.

 

Enligt sexforskaren Gloria Brame så innebär en orgasm det största icke drogrelaterade ruset av dopamin som vi kan uppleva. Genom att öka på nivåerna av dopamin och oxytocin – och därmed minska förekomsten av kortisol ­– så försätts hjärnan i ett mer avslappnat, upprymt och stabilt stadie.

Hur påverkar då det här vårt immunsystem och generella välmående?

Jo, ökade nivåer av dopamin och oxytocin kan påverka det här positivt då mindre doser av kortisol – som i hög grad gör oss stressade och bidrar till ångest – faktiskt hjälper vår kropp att stabilisera och stärka immunsystemet. Läkaren Jennifer Landa, som fokuserar på just hormoner, menar därför att onani kan hjälpa oss att skapa rätt miljö i kroppen för att immunförsvaret ska vara välfungerande, vilket också en studie från tyska Department of Medical Psychology bekräftar.

Så vill du vara frisk och känna att kroppen mår bra – se till att få många orgasmer! Går det inte att uppnå via sex så är det bara att onanera loss!

Glöm inte följa oss på sociala medier!

0 kommentarer

Ingen har kommenterat detta inlägg ännu. Bli den första att kommentera!

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen